درخواست تحقیق و تفحص از استانداری آذربایجان غربی
این تحقیق و تفحص از آن زمان در دستورکار مجلس قرار گرفت و مقرر شد هیئتی در خانه ملت این تحقیق و تفحص را انجام داده و گزارش آن را به کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس ارائه دهند.
گزارش تحقیق و تفحص از استانداریهای تهران، آذربایجان غربی و فارس
مقدمه:
با عنایت به گزارشات عدیدهای که حاکی از نارضایتی مردم شریف در استانهای تهران، فارس و آذربایجان غربی از سوء استفاده و سوء مدیریتِ استانداران، فرمانداران، بخشداران و شهرداران به نمایندگان مجلس شورای اسلامی داشتند موجب گردید نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی مورخ 18/2/1392 با رأی قاطع تحقیق و تفحص از سه استانداریِ تهران، فارس و آذربایجان غربی و همچنین فرمانداریها، بخشداریها و شهرداریهای تابعه را مصوب نماید.
بـه گـزارش تسنـیم، با توجه به گزارشات متعددی که ناشی از نارضایتی مردم شریف شهرستانهایِ استان تهران و مردم شریف فارس آذربایجان غربی از سوء استفاده و سوء مدیریت استانداران، فرمانداران، بخشداران و شهرداران داشتند باید گفت به یقین استانداریها بعنوان نماینده عالی دولت در استانها، وظایف و اختیارات گوناگونی دارند که نقش حاکمیتی آنها در اداره کشور و حسن اجرای قانون و رسیدگی به مشکلات و نارسایی های سایر ادارات و دستگاههای اجرایی بسیار حائز اهمیت میباشد و عملکرد استانداری و به تبع آن واحدهای زیر مجموعه آن شامل فرمانداریها و شهرداریها در ایجاد رویه و رفع معضلات اقشار مختلف مردم و ایجاد بستر مناسب بمنظور پیشرفت کشور بسیار تاثیر گذار خواهد بود.
اما با توجه به عملکرد ضعیف و گاهاً همراه با سوء استفاده مقامات مربوطه در واحدهای ذکر شده فوق و دریافت گزارش های متعدد و گسترده نشانگر نارضایتی و وجود سوء استفاده ها از این موضوعات بدلیل مشکلات موجود و تخصصی بودن وظایف استانداریها، فرمانداریها و شهرداریها تابعه آن و همچنین وجود محدودیتهایی در منابع و به کارگیری نیروهای خبره و همچنین عدم پیش بینی روال و مکانیزمی مشخصی و استاندارد و در امر تحقیق و تفحصهای مجلس و عدم همکاری لازم توسط برخی از استانداریها و دستگاه های تابعه آن شامل فرمانداریها و شهرداریها انجام تحقیق و تفحص به طول کشید، اما در هر صورت نتایج حاصله می تواند به اصلاح امور شهرداریها و شوراهای کشور و خشکاندن ریشه فساد در مجموعههایی همچون شهرداریها که بیشتر مراجعات مردمی را دارا میباشد و اصلاح امور در آنها باعث امیدواری و خوش بینی مردم به نظام و امید به آینده میگردد منجر شود.
گزارش هیأت تحقیق و تفحص از استانداری آذربایجان غربی
1- به موجب نامه های شماره 1036/م/ت مورخ 6/7/92 و نامه شماره 1018م/ت و 1046/م/ت مورخ 25/7/92 از سوی هیئت از استانداری آذربایجان غربی آقای (و . ج) درخواست می گردد کلیه حسابهای داخلی که از طریق نمایندگی خزانه افتتاح نگردیده جهت بررسی و رسیدگی در اختیار هیئت تحقیق و تفحص قرار گیرد که اقدامی مثبت صورت نمی گیرد به همین جهت هیئت راساً نسبت به استخراج صورت حساب بانکی اقدام می نماید و مشخص میگردد (حساب شماره 217113008000 نزد بانک ملی شعبه ارومیه مبلغ 576/963/739/101 ریال تا تاریخ 23/7/92 واریزی داشته است که با صرف هزینههای متعدد مبلغ 219/158/535/8 ریال مانده موجود نشان میدهد. شایان ذکر اینکه برای حساب فوق هیچ گونه صورت حساب مالی، اسناد حسابداری و ثبت دفاتر قانونی برای دوره مالی تهیه و نگهداری نگردیده است و کلیه پرداخت ها کلا با دستور آقای (ط.) معاون منابع انسانی و جمعا به مبلغ 357/805/204/93 ریال بدون رعایت نظم و مقررات مالی عمل گردیده است و در خصوص پرداختهای چندصد میلیونی به اشخاص و دفاتر استاندار و سایر اشخاص نیز رعایت مقررات مالی صورت نگرفته است. و حساب شماره 10044 بانک رفاه کارگران و 0107413918009 نزد بانک ملی شعبه مدرس نمونه ای از حسابهایی می باشند که از طریق خزانه افتتاح نگردیده است و این موضوع خلاف قانون و مقررات کشور می باشد (پیوست شماره 6).
2- در بررسیهای بعمل آمده مشخص گردید نحوه توزیع امکانات و اعتبارات و بودجه به صورت متوازن و عادلانه صورت نپذیرفته است که از جمله آنها میتوان به موافقتنامه کمک به تعمیر و تکمیل مساجد با شماره 302024018 مبلغ بیست میلیارد ریال و با اصلاحیه 000/000/949/43 ریال مبادله گردیده که متاسفانه دستگاه مجری به استانداری و اداره کل سازمان تبلیغات اسلامی اعلام گردیده است در حالی که دستگاه بهره بردار اداره کل اوقاف و امور خیریه بوده است (پیوست شماره 6).
3- عدم ایفای وظیفهذاتی استانداریها و فرمانداریها و بخشداریها در آذربایجان غربی کاملا مشهود میباشد.
4- نحوه نظارت فرمانداریها و استانداریها بر مصوبات شوراهای اسلامیشهر و روستاها بسیار ضعیف و توأمان مصوبات شوراهای شهر مغایر با قانون بوده است.
5- بـه گـزارش تسنـیم، نحوه عملکرد استاندار به عنوان رئیس شورای اشتغال و سرمایه گذاری استان بسیار ضعیف و نامطلوب می باشد. با توجه به پتانسیل های منحصر به فرد اقتصادی، کشاورزی، صنعت و معدن و گردشگری استان آذربایجان غربی و همچنین ویژگیهای منحصر به فرد استان از جمله هم مرز بودن با کشورهای ترکیه، آذربایجان و عراق و امکان دسترسی به ارمنستان با فاصله 15 کیلومتر و همچنین تنها راه ترانیزیتی و راه آهن از استان به ترکیه و اتصال به اروپا و با بهرهمندی از 7 بازارچه مرزی و گمرک مستقر در ورودی کریدور شرق و غرب و عبور خط لوله گاز ایران – ترکیه و اروپا از استان برای صدور، ترانزیت و صدور نفت و گاز با وجود منطقه آزاد تجاری – صنعتی ماکو و منطقه ویژه اقتصادی سلماس و با وجود فرودگاه بین المللی ارومیه و خوی جوانان این استان بیکار و در بحران می باشند و مسئولین استان با اعلام آمارهای کذایی تلاش می کنند آمار بیکاری و نرخ منفی رشد اقتصادی و نرخ بالای تورم را کتمان نمایند و به جای تأمل و تفکر برای برون رفت از این وضعیت آقای (و . ج) استاندار آذربایجان غربی با سوء استفاده از موقعیت شغلی اقدام به دریافت و اخذ یک واحد آپارتمان از وزیر راه و شهرسازی سابق می نماید ولی سایر جوانان جویای کار و مسکن که قادر به تامین نیازهای خود نمی باشند در سن 30 و 35 سالگی بدون ازدواج و شغل به اعتیاد و امراض روحی و روانی دچار می شوند.
متن کامل خبر و گزارش را از اینجا مشاهده کنید
+ و اما نظر خودم کجاست آن صداو سیما فعال و نترس و انقلابی استان ما که همه چیز رو رصد کنه و تا حد توانش عملکرد ها را به چالش بکشه و مسولین رو وادار کنه به پاسخگویی